W dniu 21.06.2022r. klasa trzecia Branżowej Szkoły pod opieką Pani Moniki Kowiako była na wycieczce w Olsztynie. Celem wycieczki było odebranie I nagrody zdobytej w I Warmińsko-Mazurskim Wojewódzkim Konkursie Hotelarskim ”Najsprawniejszy w zawodzie-pracownik pomocniczy obsługi hotelowej”.
Nagrodą były warsztaty kulinarne w Kuchni Kuźnia w Olsztynie. Młodzież przygotowywała z zastępcą szefa kuchni Kuźnia Panem Krzysztofem trzy dania w profesjonalnie przygotowanej pracowni. Warsztaty były niezwykłym doświadczeniem dla naszych wychowanków i przebiegały w życzliwej atmosferze. O tyle ciekawym, że poświęconym również dyskusji nad nowymi światowymi trendami kulinarnymi, ekologii, tematyce zero waste i zdrowemu odżywianiu.
Na pewno będą inspiracją dla nowych doznań kulinarnych. Szkoda, że to już ostatnia wycieczka naszych absolwentów.
Monika Kowiako